Pensionsopsparing

Pensionstilværelsen synes langt væk når man er midt i arbejdslivet, og det kan ofte ses på den opmærksomhed, man ofrer sin pensionsopsparing. Men det betaler sig i længden at sætte sig ind i det.

Her i hæftet gennemgår vi disse spørgsmål og mange af de forskellige værktøjer, du kan benytte på nettet, for selv at få overblik over – og styr på – din egen pension. Hæftet henvender sig til alle, der er i gang med karrieren, enten som lønmodtager eller selvstændig.
FÅ ADGANG TIL BOGEN MED DET SAMME LÆS MERE

Om bogen

Hvor meget vil du få udbetalt i pension, når den tid kommer? Vil du have råd til at foretage dig de du har lyst til når du går på pension? Hvor meget vil din indkomst falde? Det kan være en god idé at overveje disse og lignende spørgsmål i god tid. Så har du nemlig mulighed for selv at gøre noget ved det, hvis din pension ser ud til at blive for lille. I aviserne og på nettet flyder det over med information om pensionsopsparinger, pensionsforsikringer, rådgivning, investering og en masse andet, som det kan være svært at finde rundt i for den almindelige forbruger. Med dette hæfte, rydder vi op i pensions-junglen og præsenterer en ligefrem vejledning til, hvordan du optimerer din pensionsopsparing

Nu om dage har de fleste lønmodtagere en eller anden form for arbejdsmarkedspension. Men hvis din opsparing i din arbejdsmarkedspension er for lille i forhold til dine behov, kan du vælge at oprette en individuel tillægspension eller pensionsopsparing. Hvis du ikke er omfattet af en arbejdsmarkedspension, f.eks. fordi du er selvstændig, kan du vælge at tegne en individuel pensionsordning i  din bank eller i et pensionsselskab, for at opnå de samme fordele. Du kan på den anden side også vælge helt selv at stå for opsparing til din pension, og dermed spare udgifter til administration og gebyrer.

Her i hæftet gennemgår vi disse spørgsmål og mange af de forskellige værktøjer, du kan benytte på nettet, for selv at få overblik over, og styr på, din egen pension.Pensionstilværelsen synes langt væk når man er midt i arbejdslivet, og det kan ofte ses på den opmærksomhed, man ofrer sin pensionsopsparing. Men det betaler sig i længden at sætte sig ind i det. Hvor meget vil du få udbetalt i pension, når den tid kommer? Vil du have råd til at foretage dig det du har lyst til, når du går på pension? Hvor meget vil din indkomst falde? Det kan være en god idé at overveje disse og lignende spørgsmål i god tid. Så har du nemlig mulighed for selv at gøre noget ved det, hvis din pension ser ud til at blive for lille. Nu om dage har de fleste lønmodtagere en eller anden form for arbejdsmarkedspension. Men hvis din opsparing i din arbejdsmarkedspension er for lille i forhold til dine behov, eller hvis du slet ikke har en arbejdsmarkedspension, kan du vælge at oprette en individuel tillægspension eller pensionsopsparing. Du kan på den anden side også vælge helt selv at stå for opsparing til din pension, og dermed spare udgifter til administration og gebyrer. Som selvstændig har du herudover flere andre muligheder for at spare op til pension. Her i hæftet gennemgår vi disse spørgsmål og mange af de forskellige værktøjer, du kan benytte på nettet, for selv at få overblik over – og styr på – din egen pension. Hæftet henvender sig til alle, der er i gang med karrieren, enten som lønmodtager eller selvstændig.
INDHOLDSFORTEGNELSE
Lovbaserede og skattefinansierede pensioner Arbejdsmarkedspensioner ATP Livslang Pension - en hybrid
Individuelle pensionsordninger Folkepensionsalder Folkepension på borger.dk
Udskyd og beregn din folkepension Grundbeløb og pensionstillæg Hvor meget må du tjene ved siden af folkepensionen?
Din personlige tillægsprocent Reelt enlig eller samlevende Udbetaling af folkepension
Få overblik over din ATP-pension Udbetaling af ATP Fortsæt din ATP-opsparing som selvstændig
pensionforalle.dk Opsparingsformer Forsikringer
Valgmuligheder Foretag dine egne valg Saml dine små pensioner
Pensionsoprydning.dk Kapitalpension Skal jeg omlægge min kapitalpension?
Aldersopsparing Livrente/livsvarig pension Ratepension
Omkostninger Pension og forsikring Skat af pension
Skat ved udbetaling af pension Spar op til pension i din virksomhed Fordele ved at forvalte sin egen pension
Syv anbefalinger om aktieinvesteringer Vælg din egen risikoprofil Langsigtet eller kortsigtet investeringsstrategi
Hvordan du kan risikostyre din opsparing Forstå din investering Værdipapirhandel 1
Værdipapirhandel 2 Pensionsberegnere Aktier
Obligationer Forskelle mellem aktier og obligationer Investeringsforeninger
Hvilken investeringsforening passer til dig? Exchange Traded Funds Globale, passive investeringsforeninger
CFD'er, CDO'er, Futures og optioner mv. Danske Bank Danske Banks investeringsværktøjer
Nordea Nordeas Trader Jyske Bank
Saxo Bank Nordnet DEGIRO
Sammenlign pensionsselskaber Pensionsmåleren Pensionsinfo.dk
Pensionsoverblikket raadtilpenge.dk Ældresagen
Euroinvestor Pension som selvstændig

SÅDAN KOMMER DU I GANG
SÅDAN FÅR DU ADGANG TIL KOM GODT I GANG MED DIN PENSIONSOPSPARING – FÅ MERE FOR PENGENE OG ALLE VORES ANDRE GUIDES

Vi har et introduktionstilbud til dig:

Fuld adgang til alt fra Libris

Kr. 49,- per måned

TILMELD
Libris Media ApS
c/o CPH Office
H.C. Ørsteds Vej 50c, 1.
1879 Frederiksberg C
Email: support@juusu.com
Tlf.: 3264 1230
Vores telefoner besvares:
mandag til fredag mellem 10 og 12.

Cvr: 13394482
Bank: Reg.nr. 4784 kontonr. 0016940461

Ubegrænset adgang til viden om dit digitale liv

Juusu er en online tjeneste der giver dig et sjovere og nemmere digital hverdag - og arbejdsliv. Her får du ubegrænset adgang til guides fra Danmarks dygtigste forfattere og redaktører fra Libris. Disse guides har solgt mere end 9 millioner eksemplarer i Danmark siden 1994.

Du får adgang til Juusu med dine favorit gadgets; PC, Mac, iPhone, iPad, Android Tablet, Android Phone, Windows Phone eller Microsoft Surface.