Tjekliste inden opgradering

Der er en række ting, du selv kan gøre for at opgraderingen til Windows 10 forløber så glat som muligt.

Tag backup af dine personlige filer
Når du opgraderer til Windows 10, vil alle dine filer, brugerkonti og oplysninger som udgangspunkt blive bevaret. Det er dog en rigtig god idé at være forberedt, hvis noget mod forventning skulle gå galt. Sørg derfor for at kopiere dine vigtige filer til et USB-stik eller en ekstern harddisk inden opgraderingen. Har du Windows 7 eller 8, kan du evt. bruge den smarte funktion Filhistorik til dette. Du kan selvfølgelig også gemme dine filer i skyen med OneDrive eller en lignende tjeneste.

Hav din Windows-licenskode ved hånden
Under opgraderingsprocessen kan det være, at du vil blive spurgt om en licenskode. Hvis du bruger en bærbar, er det sandsynligt, at den står på et klistermærke på undersiden af computeren. Sidder du ved en skrivebordscomputer, vil den ofte være at finde bagest på siden af computeren. Har du selv købt en Windows-licens, har du modtaget en licenskode via e-mail eller i den fysiske pakke, du fik Windows med. På nogle nyere computere (og især på bærbare) er licenskoden dog indbygget digitalt i computeren – du behøver altså ikke at gå i panik, hvis du ikke kan finde et klistermærke med en licenskode på din computer.

Få fat i koden til dit netværk
Hvis du bruger trådløst internet på din computer, så er det en god ide at have adgangskoden til netværket ved hånden. Så kan du nemlig logge ind med en Microsoft-konto under den indledende opsætning, så du slipper for at gøre det senere.

Sørg for at dit Windows er opdateret
Før du kan opgradere til Windows 10, skal din nuværende Windows-installation være helt opdateret. Du kan tjekke, om du er up-to-date ved at åbne Kontrolpanelet, klikke på gruppen System og sikkerhed og derefter på Windows Update. Så skal du vælge Søg efter opdateringer i venstre side. 

Fjern tredjeparts-antivirus-programmer
Hvis du har antivirus installeret fra en tredjepart (dvs. programmer som McAfee, Norton, Bulldog mv.), så anbefaler Microsoft, at du fjerner disse, inden du opgraderer, da de kan være inkompatible med Windows 10. Efter installationen kan du så hente en kompatibel version fra udbyderens hjemmeside.

Når du vil påbegynde installationen af Windows 10, skal du sørge for, at din computer at sat til en stikkontakt. Under installationen vil din computer muligvis genstarte flere gange – det er helt normalt, og du bør ikke selv forsøge at slukke eller tænde for den. Installationen burde ikke tage mere end maksimalt en halv time. 
Alle computere, der kan køre Windows 7 eller 8, er hurtige nok til at køre Windows 10. Især brugere af Windows 7 vil efter opgraderingen opleve, at Windows 10 starter og kører hurtigere på deres computere.
SÅDAN KOMMER DU I GANG
SÅDAN FÅR DU ADGANG TIL FÅ MERE UD AF WINDOWS 10 OG ALLE VORES ANDRE GUIDES

Vi har et introduktionstilbud til dig:

Fuld adgang til alt fra Libris

Kr. 49,- per måned

TILMELD
Libris Media ApS
c/o CPH Office
H.C. Ørsteds Vej 50c, 1.
1879 Frederiksberg C
Email: support@juusu.com
Tlf.: 3264 1230
Vores telefoner besvares:
mandag til fredag mellem 10 og 12.

Cvr: 13394482
Bank: Reg.nr. 4784 kontonr. 0016940461

Ubegrænset adgang til viden om dit digitale liv

Juusu er en online tjeneste der giver dig et sjovere og nemmere digital hverdag - og arbejdsliv. Her får du ubegrænset adgang til guides fra Danmarks dygtigste forfattere og redaktører fra Libris. Disse guides har solgt mere end 9 millioner eksemplarer i Danmark siden 1994.

Du får adgang til Juusu med dine favorit gadgets; PC, Mac, iPhone, iPad, Android Tablet, Android Phone, Windows Phone eller Microsoft Surface.