Den nye startmenu

Et af de vigtigste steder i Windows er Startmenuen, som bruges til at åbne programmer og filer. I startmenuen kan du desuden direkte få et lynhurtigt overblik over ting som nye e-mails, dagens kalender, en vejrudsigt med mere.

Du åbner startmenuen med et klik på Windows-ikonet nederst til venstre på skærmen, eller med et tryk på Windows-tasten på dit tastatur.

Når du åbner startmenuen, ser du til højre de såkaldte "fliser", du måske kender fra Windows 8. Fliserne viser dig nyttige informationer fra forskellige programmer (apps), såsom antallet af ulæste e-mails eller dine nyeste fotografier. Når du klikker på en flise, åbnes den pågældende app med det samme.

Det er kun nogle få af din computers mange programmer, der som udgangspunkt vises som fliser i startmenuen. Vil du finde et andet program, skal du klikke Alle apps nederst til venstre.

Fra den komplette appliste kan du trække en app hen i fliseoversigten til højre for at fastgøre den her. Så vil du fremover kunne åbne den med et enkelt klik, når du åbner startskærmen. Vil du fjerne en flise fra oversigten, skal du højreklikke på den og vælge Fjern.

Du kan ændre størrelsen på startmenuen ved at hive i startmenuens kanter – ligesom når du ændrer størrelsen på et programvindue.
SÅDAN KOMMER DU I GANG
SÅDAN FÅR DU ADGANG TIL FÅ MERE UD AF WINDOWS 10 OG ALLE VORES ANDRE GUIDES

Vi har et introduktionstilbud til dig:

Fuld adgang til alt fra Libris

Kr. 49,- per måned

TILMELD
Libris Media ApS
c/o CPH Office
H.C. Ørsteds Vej 50c, 1.
1879 Frederiksberg C
Email: support@juusu.com
Tlf.: 3264 1230
Vores telefoner besvares:
mandag til fredag mellem 10 og 12.

Cvr: 13394482
Bank: Reg.nr. 4784 kontonr. 0016940461

Ubegrænset adgang til viden om dit digitale liv

Juusu er en online tjeneste der giver dig et sjovere og nemmere digital hverdag - og arbejdsliv. Her får du ubegrænset adgang til guides fra Danmarks dygtigste forfattere og redaktører fra Libris. Disse guides har solgt mere end 9 millioner eksemplarer i Danmark siden 1994.

Du får adgang til Juusu med dine favorit gadgets; PC, Mac, iPhone, iPad, Android Tablet, Android Phone, Windows Phone eller Microsoft Surface.