Opgavevisning: Hold styr på mange vinduer

Hvis man har mange vinduer åbne, skal man ofte grave en del for at nå til det, man egentlig ville kigge på. Men i Windows 10 er det blevet meget lettere at holde styr på tingene, når man arbejder med mange vinduer på én gang.

Du kender måske til tastaturgenvejen Alt + Tab, som hurtigt lader dig bladre mellem dine åbne vinduer. Det er en af de mest nyttige genveje i hele Windows, og den har eksisteret siden tidernes morgen. Genvejen findes stadig i Windows 10 – men samtidig er der blevet introduceret en endnu mere effektiv metode til at håndtere vinduer. Den hedder Opgavevisning.

Du åbner Opgavevisning ved at klikke på ikonet umiddelbart til højre for søgefeltet i proceslinjen nederst på skærmen. Alternativt kan du bruge tastaturgenvejen Windows-tast + Tab.

I Opgavevisning får du et overskuelig overbliksbillede af alle de vinduer, der i øjeblikket er aktive på din computer. Klikker du på et af vinduerne, vil det med det samme blive bragt frem i forgrunden. Det er en super nem måde at navigere mellem de mange vinduer. 

Opgavevisning er også rigtig praktisk, hvis du vil rydde op i dine vinduer. I oversigten vises nemlig et kryds-ikon i øverste højre hjørne af hvert af vinduerne, som du kan bruge til at lukke det pågældende vindue nemt og bekvemt.

Det er en funktion, som du vil sætte rigtig meget pris på, når du først kommer i gang med at bruge den. Det er nemlig meget nemmere at få klaret sit arbejde på skærmen, når man har styr på sine vinduer, og ved hvordan man skal finde de ting, man skal bruge.
Hvis du vil skjule alle vinduer og vende tilbage til det nøgne skrivebord, kan du når som helst klikke allernederst til højre på skærmen. Så minimeres alle vinduer på skærmen. Vil du vise alle vinduerne igen, kan du bare klikke endnu en gang.
SÅDAN KOMMER DU I GANG
SÅDAN FÅR DU ADGANG TIL FÅ MERE UD AF WINDOWS 10 OG ALLE VORES ANDRE GUIDES

Vi har et introduktionstilbud til dig:

Fuld adgang til alt fra Libris

Kr. 49,- per måned

TILMELD
Libris Media ApS
c/o CPH Office
H.C. Ørsteds Vej 50c, 1.
1879 Frederiksberg C
Email: support@juusu.com
Tlf.: 3264 1230
Vores telefoner besvares:
mandag til fredag mellem 10 og 12.

Cvr: 13394482
Bank: Reg.nr. 4784 kontonr. 0016940461

Ubegrænset adgang til viden om dit digitale liv

Juusu er en online tjeneste der giver dig et sjovere og nemmere digital hverdag - og arbejdsliv. Her får du ubegrænset adgang til guides fra Danmarks dygtigste forfattere og redaktører fra Libris. Disse guides har solgt mere end 9 millioner eksemplarer i Danmark siden 1994.

Du får adgang til Juusu med dine favorit gadgets; PC, Mac, iPhone, iPad, Android Tablet, Android Phone, Windows Phone eller Microsoft Surface.