Hvad er en søgemaskine?

En søgemaskine er, sådan helt simplificeret, en internetside med et tekstfelt samt en knap, som hedder noget i retning af Søg. Denne internetside (som brugeren ser via sin webbrowser), er så understøttet af en kraftig computer (som brugeren ikke ser). Måden, en søgemaskine fungerer på er, at brugeren skriver noget inden i tekstfeltet, hvorefter han/hun trykker på knappen Søg. Det næste sker på brøkdele af et sekund. Efter at brugeren har trykket på Søg-knappen, sendes der et signal til den kraftige computer (en enorm serverpark et eller andet sted i verden), som dernæst går i gang med at gennemgå milliarder af indekserede websider. Den kraftige computer finder som regel en masse resultater, som den så præsenterer på internetsiden, indenfor samme sekund som brugeren trykkede på Søg-knappen.

Der findes flere søgemaskiner, men du behøver faktisk kun at kende til en, nemlig Google. På verdensplan sidder Google på ca. 2/3 af søgemaskinemarkedet, mens søgemaskiner som bl.a. Microsoft Bing, Yahoo (kører i dag på Microsoft Bings teknologi), Baidu (stor i Kina) og Yandex (stor i Rusland) kæmper om den resterende 1/3 af verdensmarkedet. I Danmark har Google nærmest monopol (omkring 95%) mens Microsoft Bing sidder på mindre end 5%.
SÅDAN KOMMER DU I GANG
SÅDAN FÅR DU ADGANG TIL GOOGLE ADWORDS OG ALLE VORES ANDRE GUIDES

Vi har et introduktionstilbud til dig:

Fuld adgang til alt fra Libris

Kr. 49,- per måned

TILMELD
Libris Media ApS
c/o CPH Office
H.C. Ørsteds Vej 50c, 1.
1879 Frederiksberg C
Email: support@juusu.com
Tlf.: 3264 1230
Vores telefoner besvares:
mandag til fredag mellem 10 og 12.

Cvr: 13394482
Bank: Reg.nr. 4784 kontonr. 0016940461

Ubegrænset adgang til viden om dit digitale liv

Juusu er en online tjeneste der giver dig et sjovere og nemmere digital hverdag - og arbejdsliv. Her får du ubegrænset adgang til guides fra Danmarks dygtigste forfattere og redaktører fra Libris. Disse guides har solgt mere end 9 millioner eksemplarer i Danmark siden 1994.

Du får adgang til Juusu med dine favorit gadgets; PC, Mac, iPhone, iPad, Android Tablet, Android Phone, Windows Phone eller Microsoft Surface.