Det “knivskarpe” starter med et stativ

Du kan ikke nøjes med én fidus, hvis du vil tage lige så skarpe billeder som profferne. Knivskarpe billeder er et resultat af flere forhold (knivskarp er den betegnelse, professionelle fotografer bruger til at beskrive den højeste grad af skarphed. Desværre er vi ikke selv så gode til at finde på malende beskrivelser). Der skal altså en række ting til at opnå det knivskarpe, men den allervigtigste er at bruge et kamerastativ.

Faktisk er der én ting, som virkelig adskiller profferne fra amatørerne, og det er, at de altid fotograferer på stativ (selv i dagslys). Ja, det betyder mere arbejde, men det er en væsentlig ingrediens, som amatører typisk overser. De professionelle gør masser af ting, som amatører ikke ville drømme om, og det er én af grundene til, at deres billeder ser ud, som de gør. Stativets eneste job er at holde kameraet roligt og stabilt, men nogle stativer klarer det job bedre end andre. Derfor bør du ikke gå på kompromis med kvaliteten. De professionelle kan tale længe om dette, for de billige stativer giver ganske enkelt ikke tilstrækkelig støtte. Det er derfor, de er billige.
Scotts indkøbstips
  1. Oben AC-2310LA 3-Section Tripod (ca. $117 hos B&H)
  2. Manfrotto 458B NeoTec Pro Tripod (ca. kr. 3.500 – set på edbpriser.dk)
  3. Gitzo GT3541L Series 3 Mountaineer Tripod (ca. kr. 5.000 – set hos befro.dk)
SÅDAN KOMMER DU I GANG
SÅDAN FÅR DU ADGANG TIL BOGEN OM DIGITAL FOTOGRAFERING, BIND 1, 2. UDG OG ALLE VORES ANDRE GUIDES

Vi har et introduktionstilbud til dig:

Fuld adgang til alt fra Libris

Kr. 49,- per måned

TILMELD
Libris Media ApS
c/o CPH Office
H.C. Ørsteds Vej 50c, 1.
1879 Frederiksberg C
Email: support@juusu.com
Tlf.: 3264 1230
Vores telefoner besvares:
mandag til fredag mellem 10 og 12.

Cvr: 13394482
Bank: Reg.nr. 4784 kontonr. 0016940461

Ubegrænset adgang til viden om dit digitale liv

Juusu er en online tjeneste der giver dig et sjovere og nemmere digital hverdag - og arbejdsliv. Her får du ubegrænset adgang til guides fra Danmarks dygtigste forfattere og redaktører fra Libris. Disse guides har solgt mere end 9 millioner eksemplarer i Danmark siden 1994.

Du får adgang til Juusu med dine favorit gadgets; PC, Mac, iPhone, iPad, Android Tablet, Android Phone, Windows Phone eller Microsoft Surface.