Har du glemt fjernudløseren? Brug selvudløseren

Hvis du ikke gider bruge penge på en trådudløser (eller trådløs fjernbetjening), eller hvis du er ude i marken og har glemt tilbehøret (hvilket er sket for mig et utal af gange), så er den næstbedste løsning at bruge kameraets indbyggede selvudløser. Ja, du tænker vel normalt i selvudløserbaner i forbindelse med at løbe og komme på plads meget hurtigt. Men tænk lige efter: Hvad er det, selvudløseren kan? Den kan tage et billede, uden at du behøver at røre kameraet, ikke sandt? Så den er også god til at forhindre kameraet i at bevæge sig – det kræver blot 10 sekunders ventetid.

Hvis du ikke bryder dig om ventetid (det gør jeg ikke), kan du tjekke, om du på dit kamera kan regulere den tid, der går, før billedet bliver taget. Jeg har ændret mit til kun fem sekunder (se Nikon-menuen herover). Jeg trykker på udløseren, og fem sekunder senere klikker kameraet (jeg skønner, at fem sekunder er nok til at neutralisere de bevægelser, jeg fremkaldte ved at trykke på udløseren).
Køb en bedre fjernudløser
Hvis du overvejer at anskaffe en trådudløser for at mindske vibration, er det en fordel at købe en elektronisk frem for én, der reelt trykker på udløseren ved hjælp af et fjederlignende kabel. Ganske vist er sådan én bedre end dine store pølsefingre, men ikke nær så effektiv som den elektroniske (eller trådløse) version, der slet ikke rører kameraet.
SÅDAN KOMMER DU I GANG
SÅDAN FÅR DU ADGANG TIL BOGEN OM DIGITAL FOTOGRAFERING, BIND 1, 2. UDG OG ALLE VORES ANDRE GUIDES

Vi har et introduktionstilbud til dig:

Fuld adgang til alt fra Libris

Kr. 49,- per måned

TILMELD
Libris Media ApS
c/o CPH Office
H.C. Ørsteds Vej 50c, 1.
1879 Frederiksberg C
Email: support@juusu.com
Tlf.: 3264 1230
Vores telefoner besvares:
mandag til fredag mellem 10 og 12.

Cvr: 13394482
Bank: Reg.nr. 4784 kontonr. 0016940461

Ubegrænset adgang til viden om dit digitale liv

Juusu er en online tjeneste der giver dig et sjovere og nemmere digital hverdag - og arbejdsliv. Her får du ubegrænset adgang til guides fra Danmarks dygtigste forfattere og redaktører fra Libris. Disse guides har solgt mere end 9 millioner eksemplarer i Danmark siden 1994.

Du får adgang til Juusu med dine favorit gadgets; PC, Mac, iPhone, iPad, Android Tablet, Android Phone, Windows Phone eller Microsoft Surface.