Forstå hvad malware er

Malware er en fællesbetegnelse for ondsindet kode (eng.: Malicious Software), der har til hensigt at skade eller udnytte din pc til uønskede formål. Der findes mange forskellige former for malware, men de mest udbredte er følgende:
  • Virus er små programmer, der inficerer andre programmer. De kommer for det meste ind på din pc via andre programmer, som du downloader fra nettet. Du skal således være påpasselig, når du downloader programmer fra nettet, for virus kan udrette stor skade på din pc, og i sidste ende betyde, at du må geninstallere hele dit operativsystem.
  • Orme er, i modsætning til et virusprogram, i stand til selv at sprede sig fra pc til pc. De er for det meste ikke skadelige i sig selv, men de vil ofte installere et medfølgende virusprogram eller en trojansk hest.
  • Adware er programmer, der viser forskellige reklamer, f.eks. i form af pop op-vinduer. Nogle af disse programmer kan overtage (hijacke) din browser og udskifte din startside og foretrukne søgemaskine med andre.
  • Spyware er, som navnet næsten siger, programmer, der spionerer på hvad du foretager dig på nettet. Formålet er f.eks. at kunne målrette reklamer ud fra dine interesser.
  • Trojanske heste er programmer, der ofte udgiver sig for at være brugbar software - f.eks. et antivirusprogram eller et program til sletning af malware - men som i virkeligheden installerer en såkaldt "bagdør" på din pc. Hermed kan de personer, der har skabt programmet, overtage din pc og bruge den til deres egne formål. Navnet kommer naturligvis fra den trojanske hest i Homers Odysséen.
SÅDAN KOMMER DU I GANG
SÅDAN FÅR DU ADGANG TIL FÅ STYR PÅ SIKKERHEDEN I WINDOWS 10 OG ALLE VORES ANDRE GUIDES

Vi har et introduktionstilbud til dig:

Fuld adgang til alt fra Libris

Kr. 49,- per måned

TILMELD
Libris Media ApS
c/o CPH Office
H.C. Ørsteds Vej 50c, 1.
1879 Frederiksberg C
Email: support@juusu.com
Tlf.: 3264 1230
Vores telefoner besvares:
mandag til fredag mellem 10 og 12.

Cvr: 13394482
Bank: Reg.nr. 4784 kontonr. 0016940461

Ubegrænset adgang til viden om dit digitale liv

Juusu er en online tjeneste der giver dig et sjovere og nemmere digital hverdag - og arbejdsliv. Her får du ubegrænset adgang til guides fra Danmarks dygtigste forfattere og redaktører fra Libris. Disse guides har solgt mere end 9 millioner eksemplarer i Danmark siden 1994.

Du får adgang til Juusu med dine favorit gadgets; PC, Mac, iPhone, iPad, Android Tablet, Android Phone, Windows Phone eller Microsoft Surface.