Sårbarheder i programmer og operativsystem

På grund af kompleksiteten i vore dages software finder man til stadighed nye sikkerhedshuller, eller "sårbarheder" i de allerede eksisterende applikationer og programmer. Det drejer sig både om standardprogrammerne i operativsystemet - altså de programmer der følger med - som f.eks. Internet Explorer til Windows eller Safari til Apples Mac OS X, men også om apps og programmer fra forskellige såkaldte tredjepartsleverandører.

Udover at holde dit styresystem opdateret, skal du altså også sørge for at installere nye opdateringer til din computers tredjepartsprogrammer. Det drejer sig f.eks. om programmer som Adobe Reader, Java, Flash, QuickTime, mailprogrammer og så videre. Det er nemlig meget ofte via de uopdaterede programmer, at kriminelle udnytter eksisterende sårbarheder til at angribe din pc.

Ved at sørge for, at dine programmer altid er opdateret til den seneste version, minimerer du altså samtidig risikoen for at få virusinfektioner på din pc.

Opdatering af Windows 10's egne programmer foregår stadig med værktøjet Windows Update, som du kan læse mere om i artiklen Sådan bruger du Windows Update i kapitlet Sådan forebygger du sikkerhedsrisici. Men du kan også installere gratis værktøjer, der sørger for automatisk opdatering af tredjepartsprogrammer. Se hvordan i artiklen Opdater dine programmer automatisk med PSI i kapitel 9.
SÅDAN KOMMER DU I GANG
SÅDAN FÅR DU ADGANG TIL FÅ STYR PÅ SIKKERHEDEN I WINDOWS 10 OG ALLE VORES ANDRE GUIDES

Vi har et introduktionstilbud til dig:

Fuld adgang til alt fra Libris

Kr. 49,- per måned

TILMELD
Libris Media ApS
c/o CPH Office
H.C. Ørsteds Vej 50c, 1.
1879 Frederiksberg C
Email: support@juusu.com
Tlf.: 3264 1230
Vores telefoner besvares:
mandag til fredag mellem 10 og 12.

Cvr: 13394482
Bank: Reg.nr. 4784 kontonr. 0016940461

Ubegrænset adgang til viden om dit digitale liv

Juusu er en online tjeneste der giver dig et sjovere og nemmere digital hverdag - og arbejdsliv. Her får du ubegrænset adgang til guides fra Danmarks dygtigste forfattere og redaktører fra Libris. Disse guides har solgt mere end 9 millioner eksemplarer i Danmark siden 1994.

Du får adgang til Juusu med dine favorit gadgets; PC, Mac, iPhone, iPad, Android Tablet, Android Phone, Windows Phone eller Microsoft Surface.