Beskyttelse af dine personlige oplysninger

Hvis du klikker på Beskyttelse af personlige oplysninger, i appen Indstillinger, får du mulighed for at ændre på en række indstillinger for adgangen til dine personlige oplysninger. Det drejer sig især om tilladelser til de forskellige apps, som du installerer på din pc. I den øverste menu, Generelt, som automatisk er valgt, når du åbner siden, finder du således en række indstillinger, som du kan slå til eller fra. Det drejer sig hovedsageligt om tilladelser til, at Microsoft og andre (producenter af apps) kan indsamle oplysninger om din færden på nettet og din brug af apps:
  • Lad apps bruge mit annonce-id... Denne indstilling giver tilladelse til at indsamle oplysninger om dine interesser, så de forskellige apps er i stand til at præsentere såkaldte "personliggjorte annoncer" for dig. Det kender du sikkert også fra Google, hvor du f.eks. bliver præsenteret for en masse annoncer for sko, umiddelbart efter at du har søgt på en speciel Nike sko. Det er helt op til dit temperament, om du synes denne indstilling er OK. Frygter du misbrug, skal du naturligvis slå den fra.
  • Slå SmartScreen-filter... Tjekker de websider, som de forskellige apps benytter, for skadeligt indhold. Denne indstilling vil jeg anbefale, at du lader være slået til.
  • Send oplysninger til Microsoft om, hvordan jeg indtaster... Denne indstilling kan du roligt slå fra. Microsoft skal nok få lært det danske sprog uden dit bidrag.
  • Giv websteder mulighed for at levere lokalt relevant indhold ved at få adgang til min sprogliste. Her er der tale om, at forskellige apps ønsker mulighed for at kunne levere lokale annoncer på dit eget sprog.
  • De sidste to indstillinger drejer sig om at give apps på dine andre enheder lov til at åbne apps, for at kunne give dig en bedre oplevelse. Hvis du f.eks. har en mobil, hvor du benytter den samme Microsoft-konto som på din pc, så kan en app på din mobil finde ud af hvor du aktuelt befinder dig, og herefter give din pc besked. Du vil på den måde kunne modtage reklamer, der relaterer sig til din aktuelle lokation, på din pc, selvom det er din mobil, der lokaliserer dig.
SÅDAN KOMMER DU I GANG
SÅDAN FÅR DU ADGANG TIL FÅ STYR PÅ SIKKERHEDEN I WINDOWS 10 OG ALLE VORES ANDRE GUIDES

Vi har et introduktionstilbud til dig:

Fuld adgang til alt fra Libris

Kr. 49,- per måned

TILMELD
Libris Media ApS
c/o CPH Office
H.C. Ørsteds Vej 50c, 1.
1879 Frederiksberg C
Email: support@juusu.com
Tlf.: 3264 1230
Vores telefoner besvares:
mandag til fredag mellem 10 og 12.

Cvr: 13394482
Bank: Reg.nr. 4784 kontonr. 0016940461

Ubegrænset adgang til viden om dit digitale liv

Juusu er en online tjeneste der giver dig et sjovere og nemmere digital hverdag - og arbejdsliv. Her får du ubegrænset adgang til guides fra Danmarks dygtigste forfattere og redaktører fra Libris. Disse guides har solgt mere end 9 millioner eksemplarer i Danmark siden 1994.

Du får adgang til Juusu med dine favorit gadgets; PC, Mac, iPhone, iPad, Android Tablet, Android Phone, Windows Phone eller Microsoft Surface.