Finder: dine filer og mapper

Finder er et grundlæggende program til Mac, som bruges til håndtering af filer. Hvis du er vant til at bruge en Windows-computer, kender du måske systemet Stifinder, der fungerer på præcis samme måde. I Finder er alting organiseret i mapper og undermapper, som du kan navigere dig igennem.

Du åbner et Finder-vindue ved at klikke på programikonet yderst til venstre i din dock. Som det eneste program på din Mac kan Finder ikke lukkes ned, og du kan ikke flytte dets ikon væk fra docken.

Når du åbner et nyt Finder-vindue, vil du blive mødt af visningen Alle mine arkiver. Her kan du se en oversigt over alle de filer, der befinder sig på din computer, fordelt kategorisk. For at åbne en fil kan du dobbeltklikke på dens ikon.

Vil du bevæge dig til en specifik placering på din harddisk, kan du bruge knapperne i venstre side af vinduet under overskriften Favoritter. Her finder du bl.a. mapperne Billeder, Dokumenter, Programmer og Musik. Desuden er der her også placeret en mappe ved navn Skrivebord, der indeholder de filer, mapper og programgenveje, du har placeret på dit skrivebord.
SÅDAN KOMMER DU I GANG
SÅDAN FÅR DU ADGANG TIL FÅ MERE UD AF MAC – MACOS SIERRA OG ALLE VORES ANDRE GUIDES

Vi har et introduktionstilbud til dig:

Fuld adgang til alt fra Libris

Kr. 49,- per måned

TILMELD
Libris Media ApS
c/o CPH Office
H.C. Ørsteds Vej 50c, 1.
1879 Frederiksberg C
Email: support@juusu.com
Tlf.: 3264 1230
Vores telefoner besvares:
mandag til fredag mellem 10 og 12.

Cvr: 13394482
Bank: Reg.nr. 4784 kontonr. 0016940461

Ubegrænset adgang til viden om dit digitale liv

Juusu er en online tjeneste der giver dig et sjovere og nemmere digital hverdag - og arbejdsliv. Her får du ubegrænset adgang til guides fra Danmarks dygtigste forfattere og redaktører fra Libris. Disse guides har solgt mere end 9 millioner eksemplarer i Danmark siden 1994.

Du får adgang til Juusu med dine favorit gadgets; PC, Mac, iPhone, iPad, Android Tablet, Android Phone, Windows Phone eller Microsoft Surface.