Vågeblus

Som et alternativ til at slukke computeren kan du bruge tilstanden vågeblus. Når din Mac er på vågeblus, bliver skærmen og hovedparten af computerens indre komponenter slukket. Der lukkes dog ikke ned for de programmer og processer, der i øjeblikket er aktive på computeren. I stedet sættes de på pause, så du er klar til at fortsætte hvor du slap, når du vender tilbage til computeren.

Bruger du en MacBook, kan du sætte den på vågeblus ved bare at lukke låget. Ellers kan du klikke på Apple-ikonet øverst til venstre i topmenuen og vælge Vågeblus. Du kan også holde computerens sluk-knap nede i ca. et halvt sekund, hvorved den automatisk går på vågeblus, eller du kan holde knappen nede i ca. 2 sekunder og vælge Vågeblus i den dialogboks, der viser sig.

Når du vil vække din computer igen, kan du bare åbne låget, eller trykke på en tast på tastaturet.

Fordelen ved at bruge vågeblus er, at det går meget hurtigere end en nedslukning – både når du lukker computeren, og når du vækker den igen. Da dine programmer ikke bliver lukket ned, er der desuden ingen risiko for, at du mister arbejde, som ikke er gemt.
I vågeblus-tilstand bruger din computer en lille smule strøm. Det kan derfor anbefales, at du slukker din computer helt, hvis du ved, at du ikke skal bruge den de næste par dage. I hverdagen vil vågeblus-tilstand dog være at foretrække fremfor nedslukning.
SÅDAN KOMMER DU I GANG
SÅDAN FÅR DU ADGANG TIL FÅ MERE UD AF MAC – MACOS SIERRA OG ALLE VORES ANDRE GUIDES

Vi har et introduktionstilbud til dig:

Fuld adgang til alt fra Libris

Kr. 49,- per måned

TILMELD
Libris Media ApS
c/o CPH Office
H.C. Ørsteds Vej 50c, 1.
1879 Frederiksberg C
Email: support@juusu.com
Tlf.: 3264 1230
Vores telefoner besvares:
mandag til fredag mellem 10 og 12.

Cvr: 13394482
Bank: Reg.nr. 4784 kontonr. 0016940461

Ubegrænset adgang til viden om dit digitale liv

Juusu er en online tjeneste der giver dig et sjovere og nemmere digital hverdag - og arbejdsliv. Her får du ubegrænset adgang til guides fra Danmarks dygtigste forfattere og redaktører fra Libris. Disse guides har solgt mere end 9 millioner eksemplarer i Danmark siden 1994.

Du får adgang til Juusu med dine favorit gadgets; PC, Mac, iPhone, iPad, Android Tablet, Android Phone, Windows Phone eller Microsoft Surface.