Højreklik på en Mac

Hvis du er vant til at bruge et Windows-system, ved du, at man til tider skal højreklikke med musen for at få adgang til den funktion, man skal bruge. Sådan er det også på en Mac, men det foregår lidt anderledes.

Tidligere har det nemlig været sådan, at mus til Mac-computere kun havde én enkelt knap. Ville man "højreklikke" (også kaldet "sekundærklikke"), skulle man holde Ctrl-knappen på tastaturet nede, imens man med musen klikkede på det valgte emne.

Dette kan man stadig gøre – men der findes også lettere måder at højreklikke på. Bruger du et pegefelt (fx en Magic Trackpad eller det, der sidder indbygget i en MacBook), kan du højreklikke ved at lægge to fingre tæt sammen på feltet på én gang, og derefter klikke ned med dem begge. Vil du ændre dette, kan du klikke på Apple-ikonet øverst til venstre på skærmen, og vælge Systemindstillinger. Vælg nu Pegefelt og klik på den lille pil under Sekundært klik og vælg fx Klik i nederste højre hjørne.

Bruger du en Magic Mouse fra Apple, skal du lave følgende indstilling for at aktivere højreklik: Klik på Apple-ikonet øverst til venstre på skærmen, og vælg Systemindstillinger. Vælg nu Mus, og sæt hak ved Sekundært klik. Nu kan du højreklikke ved blot at klikke i højre side af musens overflade.
Hvis du er venstrehåndet og bruger en Magic Mouse, kan du bestemme, at sekundært klik i stedet skal aktiveres når du trykker i venstre side af musen. På ovennævnte indstillingsskærm klikker du bare på den lille pil under Sekundært klik-indstillingen, og vælger venstre side.
SÅDAN KOMMER DU I GANG
SÅDAN FÅR DU ADGANG TIL FÅ MERE UD AF MAC – MACOS SIERRA OG ALLE VORES ANDRE GUIDES

Vi har et introduktionstilbud til dig:

Fuld adgang til alt fra Libris

Kr. 49,- per måned

TILMELD
Libris Media ApS
c/o CPH Office
H.C. Ørsteds Vej 50c, 1.
1879 Frederiksberg C
Email: support@juusu.com
Tlf.: 3264 1230
Vores telefoner besvares:
mandag til fredag mellem 10 og 12.

Cvr: 13394482
Bank: Reg.nr. 4784 kontonr. 0016940461

Ubegrænset adgang til viden om dit digitale liv

Juusu er en online tjeneste der giver dig et sjovere og nemmere digital hverdag - og arbejdsliv. Her får du ubegrænset adgang til guides fra Danmarks dygtigste forfattere og redaktører fra Libris. Disse guides har solgt mere end 9 millioner eksemplarer i Danmark siden 1994.

Du får adgang til Juusu med dine favorit gadgets; PC, Mac, iPhone, iPad, Android Tablet, Android Phone, Windows Phone eller Microsoft Surface.