Genvejstaster

Genvejstaster er tastaturkombinationer, du kan bruge til at styre Excel-programmet med. Det kan være tidsbesparende, hvis du kan huske genvejene til de mest brugte funktioner – fx fed tekst (Ctrl+F) og kopiér tekst (Ctrl+C).

Men du behøver faktisk ikke at være en haj til at huske kombinationer for at få glæde af dem. Du kan nemlig betjene programmet visuelt fra tastaturet ved blot at trykke på tasten Alt på dit tastatur (se eksempel 1 ovenfor).

Nu vises der et bogstav over hver af fanerne. Trykker du på et af de viste bogstaver på dit tastatur, bliver den pågældende fane åbnet, og nye bogstavikoner bliver vist over alle knapperne i båndet. Vil du aktivere en funktion, behøver du nu bare at trykke på den tilsvarende tast på dit tastatur – fx Alt+E for at aktivere fanen Hjem (se eksempel 2). I eksempel 3 har vi først markeret et diagram, hvorfor nogle af tastaturkombinationerne ikke kan bruges og derfor bliver grå.

Hvis du vænner dig til at aktivere funktioner på denne måde, vil du efterhånden lære kombinationerne til dine favoritfunktioner udenad, så du kan aktivere dem uden at kigge efter bogstaverne på skærmen.

Bemærk, at nogle af genvejstasterne sagtens kan indeholde flere bogstaver – du skal fx trykke på Alt+E+KF for at vælge funktionen Forøg skriftstørrelse.

SÅDAN KOMMER DU I GANG
SÅDAN FÅR DU ADGANG TIL EXCEL 2019 – OFFICE 365 OG ALLE VORES ANDRE GUIDES

Vi har et introduktionstilbud til dig:

Fuld adgang til alt fra Libris

Kr. 49,- per måned

TILMELD
Libris Media ApS
c/o CPH Office
H.C. Ørsteds Vej 50c, 1.
1879 Frederiksberg C
Email: support@juusu.com
Tlf.: 3264 1230
Vores telefoner besvares:
mandag til fredag mellem 10 og 12.

Cvr: 13394482
Bank: Reg.nr. 4784 kontonr. 0016940461

Ubegrænset adgang til viden om dit digitale liv

Juusu er en online tjeneste der giver dig et sjovere og nemmere digital hverdag - og arbejdsliv. Her får du ubegrænset adgang til guides fra Danmarks dygtigste forfattere og redaktører fra Libris. Disse guides har solgt mere end 9 millioner eksemplarer i Danmark siden 1994.

Du får adgang til Juusu med dine favorit gadgets; PC, Mac, iPhone, iPad, Android Tablet, Android Phone, Windows Phone eller Microsoft Surface.