Foretag multieksponering i selve kameraet

Dengang man brugte film i kameraerne, var den eneste mulighed for at komponere multieksponeringsfotos (hvor flere fotos er sat sammen til ét) at tage et billede, spole filmen tilbage, tage et nyt billede … og det virkede faktisk somme tider! (Men okay, dengang jeg fotograferede med film, kunne jeg heller ikke foretage et telefonopkald fra min bil, fordi mobiltelefonerne endnu ikke var opfundet.) Det er selvfølgelig nemt nok at sætte to fotos sammen i Photoshop, men du kan faktisk også gøre det direkte i kameraet. På et digitalt spejlreflekskamera fra Nikon går du ind i menuen Shooting og vælger Multiple Exposures. Tryk på den højre pil på vælgeren på bagsiden af kameraet, vælg så Number of Shots, og tryk atter en gang på pilen til højre. Herefter skal du vælge antallet af eksponeringer (start med to i første omgang), og tryk på OK-knappen (også bag på kameraet). Derefter skal du sørge for, at Auto Gain står på On og så klikke på OK-knappen igen (sæt Auto Gain på Off, hvis din baggrund er sort). Tag nu et billede, og få så dit hovedmotiv til at flytte sig (eller kigge et andet sted hen), og tag et nyt billede. Nu vil begge motiver optræde på samme billede. De fleste Canon-kameraer savner denne indbyggede funktion, så her er du nødt til at tage to billeder og kombinere dem til ét i Photoshop (eller Photoshop Elements): Åbn begge fotos i Photoshop. Trin 1: Vælg Flytteværktøjet (Move i den engelske version af Photoshop), hold Shift-tasten nede, og træk det ene foto hen over det andet. Trin 2: Klik på ikonet Tilføj lagmaske (Add Layer Mask) i bunden af panelet Lag (Layers). Vælg derefter Farveforløbsværktøjet (Gradient), tryk på tasten X på dit tastatur for at indstille dine forgrunds- og baggrundsfarver til sort/hvid, og klik og træk så med Farveforløbsværktøjet markøren hen over hele det øverste foto, som nu bliver blendet sammen med det nederste (det er nemmere, end det lyder – prøv selv).
SÅDAN KOMMER DU I GANG
SÅDAN FÅR DU ADGANG TIL BOGEN OM DIGITAL FOTOGRAFERING, BIND 4 OG ALLE VORES ANDRE GUIDES

Vi har et introduktionstilbud til dig:

Fuld adgang til alt fra Libris

Kr. 49,- per måned

TILMELD
Libris Media ApS
c/o CPH Office
H.C. Ørsteds Vej 50c, 1.
1879 Frederiksberg C
Email: support@juusu.com
Tlf.: 3264 1230
Vores telefoner besvares:
mandag til fredag mellem 10 og 12.

Cvr: 13394482
Bank: Reg.nr. 4784 kontonr. 0016940461

Ubegrænset adgang til viden om dit digitale liv

Juusu er en online tjeneste der giver dig et sjovere og nemmere digital hverdag - og arbejdsliv. Her får du ubegrænset adgang til guides fra Danmarks dygtigste forfattere og redaktører fra Libris. Disse guides har solgt mere end 9 millioner eksemplarer i Danmark siden 1994.

Du får adgang til Juusu med dine favorit gadgets; PC, Mac, iPhone, iPad, Android Tablet, Android Phone, Windows Phone eller Microsoft Surface.