Én person i flere udgaver på samme foto

I et fotoatelier er et billede som dette såre enkelt at frembringe, men du kommer ikke uden om at bruge Photoshop eller Photoshop Elements til finpudsningen (hvilket dog er helt uproblematisk, selv for en nybegynder). Start med at sætte dit kamera på stativ (det er en forudsætning, da kameraet ikke må bevæge sig det mindste under fotograferingen, for hvis det gør det, bliver dit arbejde i Photoshop en del mere krævende). Når kameraet sidder på stativet, tager du det første foto. Bed dit hovedmotiv om at tage et par skridt til højre eller venstre, og knips så én gang til. Gentag dette yderligere et par gange eller tre (du kan for eksempel få vedkommende til at danse eller hoppe lidt rundt – blot det foregår på et nyt sted hver gang). Åbn nu det første foto, du tog, i Photoshop (eller Photoshop Elements) og derefter det næste. Trin 1: Vælg Flytteværktøjet (Move), hold Shift-tasten nede, og træk foto nummer to hen over det første foto (med Shift-tasten nede bliver de to fotos lagt nøjagtigt oven på hinanden), Trin 2: Klik på ikonet Tilføj lagmaske (Add Layer Mask) i bunden af panelet Lag (Layers), klik på Penselværktøjet (Brush), og vælg en smal, blød pensel i penselpanelet på indstillingslinjen. Sæt din forgrundsfarve til sort, og overmal alle overlappende kanter eller baggrundselementer. Åbn endnu et foto, og gentag proceduren (Shift-træk, tilføj lagmaske, og overmal alt, hvad du ikke vil have med). Hvis det her lyder besværligt eller skørt frem for at få dig til at udbryde: "Nå, er det det hele?", skal du ikke fortvivle, for jeg har lavet en kort video (som du finder på http://kelbytraining.com/books/digphotogv4), der viser, hvordan jeg har sammensat billedet herover. Efter at have set den vil du tænke: "Nå, er det det hele?".
SÅDAN KOMMER DU I GANG
SÅDAN FÅR DU ADGANG TIL BOGEN OM DIGITAL FOTOGRAFERING, BIND 4 OG ALLE VORES ANDRE GUIDES

Vi har et introduktionstilbud til dig:

Fuld adgang til alt fra Libris

Kr. 49,- per måned

TILMELD
Libris Media ApS
c/o CPH Office
H.C. Ørsteds Vej 50c, 1.
1879 Frederiksberg C
Email: support@juusu.com
Tlf.: 3264 1230
Vores telefoner besvares:
mandag til fredag mellem 10 og 12.

Cvr: 13394482
Bank: Reg.nr. 4784 kontonr. 0016940461

Ubegrænset adgang til viden om dit digitale liv

Juusu er en online tjeneste der giver dig et sjovere og nemmere digital hverdag - og arbejdsliv. Her får du ubegrænset adgang til guides fra Danmarks dygtigste forfattere og redaktører fra Libris. Disse guides har solgt mere end 9 millioner eksemplarer i Danmark siden 1994.

Du får adgang til Juusu med dine favorit gadgets; PC, Mac, iPhone, iPad, Android Tablet, Android Phone, Windows Phone eller Microsoft Surface.