Dette slår selvudløseren til gruppebilleder

For at tage et gruppebillede, hvor du selv er med, kan du bruge en teknik, som er langt mere effektiv end blot at bruge kameraets selvudløser, som kun tager et enkelt billede (ét billede er aldrig nok - og sjældent to eller tre, hvis der er tale om en større gruppe). I stedet skal du bruge en intervaludløser eller timer, et såkaldt intervalometer, som lader dit kamera tage en hel serie billeder med et bestemt interval (jeg vælger som regel et interval på tre sekunder). Indstil intervaludløseren, indtag din plads i gruppen, og kameraet tager nu billederne for dig. I nogle af Nikons digitale spejlreflekskameraer er denne funktion standard (fra og med Nikon D200 og opefter), så her går du ind i menuen Shooting og vælger Interval Timer Shooting. I den næste menu kan du indstille optagelsens starttidspunkt, med hvilket interval billederne skal tages og så videre. Bruger du et Canon-kamera eller et Nikon uden denne indbyggede funktion, kan du købe en separat udløser, der sluttes direkte til kameraets fjernbetjeningsindgang (som for eksempel den Vello Wireless ShutterBoss Timer Remote, du ser på billedet herover). Jeg har set digitale intervaludløsere til priser helt nede omkring 12 dollars (70 kroner) på nettet.
SÅDAN KOMMER DU I GANG
SÅDAN FÅR DU ADGANG TIL BOGEN OM DIGITAL FOTOGRAFERING, BIND 4 OG ALLE VORES ANDRE GUIDES

Vi har et introduktionstilbud til dig:

Fuld adgang til alt fra Libris

Kr. 49,- per måned

TILMELD
Libris Media ApS
c/o CPH Office
H.C. Ørsteds Vej 50c, 1.
1879 Frederiksberg C
Email: support@juusu.com
Tlf.: 3264 1230
Vores telefoner besvares:
mandag til fredag mellem 10 og 12.

Cvr: 13394482
Bank: Reg.nr. 4784 kontonr. 0016940461

Ubegrænset adgang til viden om dit digitale liv

Juusu er en online tjeneste der giver dig et sjovere og nemmere digital hverdag - og arbejdsliv. Her får du ubegrænset adgang til guides fra Danmarks dygtigste forfattere og redaktører fra Libris. Disse guides har solgt mere end 9 millioner eksemplarer i Danmark siden 1994.

Du får adgang til Juusu med dine favorit gadgets; PC, Mac, iPhone, iPad, Android Tablet, Android Phone, Windows Phone eller Microsoft Surface.