Brugerfladen i GIMP: Hovedvinduet

Ikonet for GIMP er hovedet af et katte- eller hundelignende væsen, der smiler med en pensel i munden. Han hedder Wilber og er en gimp – altså et fantasidyr. Klik på GIMP-ikonet, og programmet åbner.

Du ser nu et større vindue samt et eller flere mindre vinduer som vist her på siden.

Det store vindue hedder GNU Image Manipulation Program. Dette vindue er dit hovedvindue. Her har du dit lærred, som man bruger til at arbejde med sit billede på. Bemærk, at vinduet ikke fylder din skærm ud.

Fra menuen i hovedvinduet ser du menupunkter som Fil, Rediger, Marker osv. (på en Mac-computer er denne menu øverst på skærmen). Herfra kan du udføre alle funktioner, men det er bedst at have hjælpevinduet Værktøjskasse åbent. Se næste afsnit.

De mindre vinduer kan du bare lukke. Det gør du ved at klikke på krydset øverst til højre på en Windows-pc og på den røde cirkel øverst til venstre på en Mac-computer.
Vil du gerne køre i et-vindues-visning? Så vælg fra hovedmenuen Vinduer > Tilstand med enkelt vindue. Alle vinduerne vil nu blive samlet i et vindue.
SÅDAN KOMMER DU I GANG
SÅDAN FÅR DU ADGANG TIL GIMP OG ALLE VORES ANDRE GUIDES

Vi har et introduktionstilbud til dig:

Fuld adgang til alt fra Libris

Kr. 49,- per måned

TILMELD
Libris Media ApS
c/o CPH Office
H.C. Ørsteds Vej 50c, 1.
1879 Frederiksberg C
Email: support@juusu.com
Tlf.: 3264 1230
Vores telefoner besvares:
mandag til fredag mellem 10 og 12.

Cvr: 13394482
Bank: Reg.nr. 4784 kontonr. 0016940461

Ubegrænset adgang til viden om dit digitale liv

Juusu er en online tjeneste der giver dig et sjovere og nemmere digital hverdag - og arbejdsliv. Her får du ubegrænset adgang til guides fra Danmarks dygtigste forfattere og redaktører fra Libris. Disse guides har solgt mere end 9 millioner eksemplarer i Danmark siden 1994.

Du får adgang til Juusu med dine favorit gadgets; PC, Mac, iPhone, iPad, Android Tablet, Android Phone, Windows Phone eller Microsoft Surface.